Αρχική Σελίδα   Links   Επικοινωνία

Σύλλογος   Εκδηλώσεις   Καταδύσεις   Ημερολόγιο   Αίτηση μέλους   English

Ημερολόγιο

20/12/2017
Περισσότερες από 150 ξαπλώστρες και 47 ομπρέλες (35 ψάθινες και 12 πλαστικές) “φυτεύτηκαν” στο βυθό του κεντρικού κολπίσκου των Αγίων Αποστόλων από την κακοκαιρία της 26ης Οκτώβρη! Μια πρώτη προσπάθεια απομάκρυνσης τους ξεκίνησε χθες από το Σύλλογο “Φίλοι του Βυθού”, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Χανίων.
Παρά του ότι ο καιρός δεν ήταν ιδανικός και στο βυθός του κόλπου υπήρχε μεγάλη θολότητα, οι δύτες κατάφεραν να ανασύρουν ένα μεγάλο αριθμό από ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλα αντικείμενα.
Στη περιοχή βρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη συμβολή τους. «Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες είναι πολύ σημαντικό να καθαριστεί ο βυθός της παραλίας που έχει δεχθεί εκατοντάδες αντικείμενα που παρασύρθηκαν από το νερό» είπε ο δήμαρχος που τόνισε πως ο Δήμος Χανίων «είναι ο μόνος από τις δημόσιες υπηρεσίες που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που είχαμε από τις πρόσφατες πλημμύρες. Για αυτό και κάποια πράγματα που μπορεί να μην τα βλέπουμε τέλεια στο μάτι μας πρέπει να τα συγχωρούμε και να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα αποκατάστασης των ακτών μας. »
«Ήλθαμε προσκεκλημένοι από το δήμαρχο για να κάνουμε ένα πρώτο καθαρισμό από τα φερτά υλικά που έφερε στη θάλασσα η πρόσφατη κακοκαιρία» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βυθού κ. Χάρης Καραβαράκης επισημαίνοντας πως η περιοχή των Αγίων Αποστόλων έχει την ανάγκη της βοήθειας των πολιτών. «Πιστεύω ότι είχαμε αποτέλεσμα παρά του ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές και η ορατότητα περιορισμένη. Θα επαναλάβουμε την προσπάθεια μας» ανάφερε ο Σπύρος Παπακαστρίτσιος που από τις 11 το πρωί είχε ξεκινήσει τις εργασίες.
«Η Κτηματική Υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα των παραλιών δήλωσε αδυναμία και εμείς ως Δήμος κληθήκαμε να φέρουμε την παραλία στην πρότερη κατάσταση της. Πάνω από 80 φορτηγά με φερτά υλικά απομακρύνθηκαν από τις παραλίες μας» δήλωσε η αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γεωργία Αποστολάκη-Σαρικάκη, σημειώνοντας πως οι εργασίες καθαρισμού θα επαναληφθούν.
Ο επαγγελματίας που επλήγει από την κακοκαιρία κ. Γιάννης Ριτζάκης ήταν παρών στον καθαρισμό προσπαθώντας να δει αν κάποιο από το υλικό που βγήκε από τη θάλασσα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. «Νοικιάζω το χώρο από το Δήμο. Έπαθα μεγάλη ζημιά μου τα πήρε όλα η θάλασσα. Η κάθε ομπρέλα κάνει 150 ευρώ και 75 η κάθε ξαπλώστρα. Συνολικά η ζημιά που έπαθα μόνο από αυτές είναι 15.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.
Στην προσπάθεια πήραν μέρος επίσης οι δύτες Μάνος Ρουμελιωτάκης, Κωνσταντής Κωνσταντινίδης, Πάνος Γιαπράκης, Τζίνα Καραβαράκη, Βασίλης Σαμολαδάς, Σπύρος Αποστολάκης, Λήδα Καραβαράκη, καθώς και ο Σπύρος Βολάνης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Επιστροφή