Αρχική Σελίδα   Links   Επικοινωνία

Σύλλογος   Εκδηλώσεις   Καταδύσεις   Ημερολόγιο   Αίτηση μέλους   English

Ημερολόγιο

15/09/2017

Κύριε διευθυντά

Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό διάβασα στο φύλλο της εφημερίδα σας (13/9/17) το κείμενο του συνεργάτη σας Κου Πλυμάκη με θέμα «στην υπέροχη Σπάθα» , σχετικά με την σύλληψη δύο Γερμανών που είχαν στην κατοχή τους 16 αρχαία αντικείμενα από τρία διαφορετικά ναυάγια που ήταν γνωστά σε εμάς και στην εφορία εναλίων αρχαιοτήτων.

Διαβάζοντας το κείμενο του συνεργάτη σας που χαρακτηρίζει τις αρχαιότητες ασήμαντα όστρακα θα πρέπει αν μη τι άλλο να είναι ειδικευμένος αρχαιολόγος , αφού μπορεί με τόση άνεση να χαρακτηρίζει και να αξιολογεί  τις  συγκεκριμένες   αρχαιότητες .

Η δική μας πληροφόρηση , μιλώντας με τον προϊστάμενο της εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων Κρήτης ,Κο Θεοτόκη Θεοδούλου είναι ότι η αξία αυτών είναι ανεκτίμητη , όχι για τον πηλό που είναι κατασκευασμένα αλλά για την πληροφορία που μεταφέρουν  στους ειδικούς .

Κύριε διευθυντά κάνω έκκληση μέσω τις εφημερίδας σας να είμαστε όλοι ποιο προσεκτικοί και ποιο ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα διότι η πατρίδα μας είναι ένα απέραντο μουσείο που πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύομαι να μην υποτιμούμε τέτοιες ενέργειες κλοπής αρχαίων αντικειμένων δίνοντας συγχωροχάρτι στους δύο Γερμανούς ,ανοίγοντας το δρόμο και  σε άλλους επιτήδειους , να συνεχίσουν και εκείνοι να συλλέγουν όστρακα.

Όλοι οι ξένοι κατακτητές λεηλατούν την πατρίδα μας αιώνες τώρα και συνεχίζουν…… εμείς θα τους το επιτρέπομε?

 

Κύριε διευθυντά 16 αρχαία αντικείμενα από 3 διαφορετικά ναυάγια , υπερσύγχρονος καταδυτικός εξοπλισμός και ανιχνευτής μετάλλων , για εμάς ονομάζονται αρχαιοκαπηλία  , ο Μπαμπινιώτης άραγε με μία λέξη πως θα το ονόμαζε?

 

Για τους φίλους του βυθού

Ο πρόεδρος

Καραβαράκης Χάρης


Επιστροφή