Αρχική Σελίδα   Links   Επικοινωνία

Σύλλογος   Εκδηλώσεις   Καταδύσεις   Ημερολόγιο   Αίτηση μέλους   English

Ημερολόγιο

03/07/2014

Με έκπληξη και προβληματισμό διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα σας για ένα ακόμα «αναπτυξιακό έργο» από την απερχόμενη δημοτική αρχή που για εμάς αποτελεί ένα ακόμα ξεπούλημα όμοιο με αυτά που βλέπομε να γίνονται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας .

Τα Θοδωρού με τα κρυστάλλινα νερά την ιδιαίτερη μορφολογία και τους κρητικούς αίγαγρους , που αποτελεί μία όαση χάρμα οφθαλμών σύμφωνα με όσα αναφέρει η συνεργάτης σας ΕΛ.Φ. και που  χαρακτηρίζει σαν καλό νέο… την ανακοίνωση του δημάρχου Μανόλη Σκουλάκη για υπογραφή σύμβασης με εργολάβο, για παρεμβάσεις   ήπιας μορφής στην νησίδα προκειμένου αυτή η πρωτογενείς ομορφιά να προστατευτεί …… και να αναδειχθεί…… μέσω ελεγχόμενης επισκεψιμότητας ……

Πώς άραγε επιτυγχάνεται αυτό? Προστατεύεις τον κρητικό αίγαγρο, τους λαγούς, τις πέρδικες και την άγρια πανίδα που υπάρχει στο νησί μετατρέποντας τα σε οικόσιτα ζώα; Δηλαδή κάτι σαν και αυτό που αντικρίζει όποιος επισκέπτεται τον δημοτικό κήπο;

Οι «Φίλοι του Βυθού» δηλώνουν την αντίθεση τους σε κάθε είδους παρέμβαση και πιστεύομε ότι το νησί πρέπει να μείνει ως έχει, ο κρητικός αίγαγρος και όποια άλλα ζώα και πτηνά ζουν εκεί να μπορέσουν να απολαμβάνουν  έστω και λίγα μέτρα άγριας και απροσπέλαστης γης και να είστε σίγουροι ότι οι επισκέπτες του νησιού περισσότερο εκτιμούν να βλέπουν τον κρητικό αίγαγρο προστατευμένο στο φυσικό του περιβάλλον έστω και με κιάλια, βλέποντας ταυτόχρονα ότι είμαστε ένας λαός που σεβόμαστε και το περιβάλλον και την άγρια ζωή.

Μας προβληματίζει όμως  η στάση του δασαρχείου, των οικολογικών και φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και των σκεπτόμενων πολιτών και θα θέλαμε την δημόσια τοποθέτηση τους.

Πιστεύουμε ότι η διαμαρτυρία μας αυτή θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία των Χανίων  αλλά και στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χανίων που  την άποψη του για το ζήτημα δεν καταφέραμε να μάθουμε, αν και προσπαθήσαμε μέσω συνεργατών του.

Όσο για την πολυπόθητη ανάπτυξη, υπάρχουν πολλές προτάσεις που όχι μόνο θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη αλλά σέβονται το περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας. Οι «Φίλοι του Βυθού» χρόνια αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις, όπως για παράδειγμα η πρότασή μας για το «Καταδυτικό πάρκο του Καλαθά» αλλά και η πρόταση μας  για χαρακτηρισμό της θαλάσσιας περιοχής από τα Θοδωρού μέχρι και το Κολυμπάρι ως  περιοχής «ιστορικής ναυαγιοκατάδυσης», αναδεικνύοντας έτσι και την ιστορία του νησιού μας αλλά και τις φυσικές ομορφιές των Χανίων. 

Για τους «ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ


Επιστροφή