Αρχική Σελίδα   Links   Επικοινωνία

Σύλλογος   Εκδηλώσεις   Καταδύσεις   Ημερολόγιο   Αίτηση μέλους   English

Ημερολόγιο

05/09/2012
Έκθεση με θέμα «Θαλάσσια ρύπανση και απόβλητα», οργανώνει από 8- 30 Σεπτεμβρίου στα Χανιά, το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Νεώριο του Μόρο στην παλιά πόλη των Χανίων, παρουσιάζει πληροφοριακό, καθώς και φωτογραφικό υλικό, σχετικό με επιλεγμένα θέματα ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως πηγές ρύπανσης θαλάσσιων υδάτων, πετρελαιοκηλίδες, σκουπίδια, ναυάγια, ραδιενέργεια, ηχορύπανση. Παράλληλα, παρουσιάζει στοιχεία τοπικού ενδιαφέροντος, όπως τα προστατευόμενα θαλάσσια είδη της Κρήτης, αλλά και τις παραλίες των Χανίων με Γαλάζιες Σημαίες.

Πρόκειται για μία έκθεση η οποία στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη θαλάσσια ρύπανση, κάνοντάς το παράλληλα να συνειδητοποιήσει τις ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και τις ευθύνες του καθενός.

Το υλικό της έκθεσης είναι σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, ώστε να μπορεί να απευθυνθεί και στους πολλούς ξένους επισκέπτες της περιοχής. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα δοθούν ομιλίες, από καθηγητές και συνεργάτες του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ ακόμη δίνεται η δυνατότητα ξενάγησης μαθητών σχολείων.

Επιστροφή