Αρχική Σελίδα   Links   Επικοινωνία

Σύλλογος   Εκδηλώσεις   Καταδύσεις   Ημερολόγιο   Αίτηση μέλους   English

Ημερολόγιο

21/04/2011
Την έκδοση της αναγκαίας κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της διάταξης 'περί καταδύσεων αναψυχής και άλλες διατάξεις' (ΦΕΚ 273/4-11-2005), η οποία δεν έχει υπογραφεί έως σήμερα και η οποία είναι απαραίτητη, προκειμένου να προχωρήσουν -από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων- οι ενέργειες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη θέση Καλαθά της περιοχής Ακρωτηρίου, ζητά ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα. Στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι εν λόγω περιοχή αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, λόγω της ύπαρξης υποθαλάσσιων σπηλαίων, που προσφέρονται εύκολα για επίσκεψη και σπηλαιοκαταδυτική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα η εν λόγω περιοχή αναπτύσσεται τουριστικά και σε μικρή απόσταση από την πόλη των Χανίων.
«Η δημιουργία καταδυτικού πάρκου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, που στερείται η χώρα μας, χάνοντας σημαντικά έσοδα από τη δραστηριότητα αυτή. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε περιοχές μεσογειακών χωρών, που με τη δραστηριότητά τους αυτή, συνέβαλαν στην ανάπτυξη της οικονομίας των χωρών τους, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Κροατία και η Τουρκία», τονίζεται στην επιστολή.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Χανίων υπογραμμίζει ότι η περιοχή του Καλαθά Ακρωτηρίου είναι αποδεσμευμένη από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και καταλήγει «επειδή θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία του καταδυτικού πάρκου για την ανάπτυξη της περιοχής, παρακαλούμε όπως προβείτε το συντομότερο δυνατόν στην έκδοση σχετικής απόφασης, προκειμένου να καταστεί εφικτό να προωθήσουμε τη δράση αυτή προς όφελος της οικονομίας του τόπου μας αλλά και της χώρας μας γενικότερα».

Χανιώτικα Νέα 21/4/2011

(pdf - 100kb)

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

http://www.filoitoybythoy.gr/imerologio1.php?id=131〈=el

http://www.filoitoybythoy.gr/imerologio1.php?id=116〈=el

Επιστροφή